torstai 1. maaliskuuta 2018

Ryhmätyö toi Iivolle kultaa

Olisi siinä ollut viime lauantaina näkemistä, kun perheemme hyppi, huusi ja kannusti Iivoa 50 kilometrin kilpailussa ja kultaahan sieltä lopulta tuli. Urheilun elämyksiä parhaimmillaan, kun kultamitalitkin ovat olympialaisissa tiukassa.

Helposti voittajasta tulee yksinäinen sankari, mutta on hyvä muistaa se, kuinka moni tekee töitä urheilijan ja itseasiassa monen muussakin ammatissa toimivan takana. Se, että yksi onnistuu ja nousee julkisuuteen, tarkoittaa usein sitä, että moni muukin on tehnyt työnsä hyvin.

Palataanpa takaisin 50 kilometrin kilpailun viimeiselle kierrokselle. Kun Iivo meni vaihtamaan viimeiselle kierrokselle suksensa ja venäläinen painoikin menemään vanhoilla suksilla, minua hiukan kylmäsi; noinko kulta meni Suomelta sivu suun.

Vielä mitä, Iivo otti parissa alamäessä venäläisen kiinni hyvin luistavilla suksilla. Suksien huoltojoukko oli onnistunut suksien voitelussa ja hyvät sukset toivat Iivolle kullan. Ehkä kulta olisi tullut kohtuullisestikin luistavilla ja pitävillä suksilla, mutta huonoilla ei. Samoin valmennus, hierojat ja muukin taustajoukot olivat onnistuneet työssään. Eli itseasiassa aikamoisen tiimityön tuloksena Iivon kulta tuli.

Olen täällä blogissa kannustanut löytämään elämään voimaa lähipiiristä ja suvustakin. Lue vaikka blogijuttu Suvussamme on melkein Miss maailma. Pitää jatkaa samalla linjalla ja todeta, että serkkuni oli voitelemassa Iivon sukset. Kukaan sukulaisemme ei sattunut olemaan jääkiekkojoukkueen taustajoukoissa ;-).JK
juha.kesanen(at)selede.fi
Facebook /Palveluksessanne
Twitter @JuhaKe
www.selede.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti