keskiviikko 21. helmikuuta 2018

NäytönPaikassa elämä näkyväksi

Hyvä paikka oman elämän suunnittelua ja itseohjautuvuuden kehittämistä varten on Suomen Setlementtiliitto ry:n tuottama ja Veikkauksen rahoittama NäytönPaikka-palvelu. Se on alun perin suunniteltu nuorille aikuisille oman elämän suunnitteluun ja haltuunottoon, mutta kyllä sitä vanhemmatkin voivat käyttää. Itsekin olen käynyt sitä kokeilemassa.

NäytönPaikassa voi tehdä CV:n, arvioida oman elämän kulkua elämän eri teemoihin (työ, terveys asuminen, koulutus, vapaa-aika) liittyvien aikajanojen kautta, tehdä suunnitelmia ja tehdä vaikka oman elämän ihmissuhteisiin perustuvan verkostokartan. Sovelluksen kautta tietojen jakaminen onnistuu tarvittaessa myös omaan verkostoon kuuluville viranomaisille tai tukihenkilöille.

NäytönPaikka-palvelu sopisi varmasti esimerkiksi oppilaitoksille kuten ammattikouluun ja lukioon. Palvelusta voisi olla hyötyä kaikille heille, jotka etsivät omaa suuntaansa. Palvelu sopisi työvoimahallinnon, sosiaalityön, mielenterveystyön, rikosseuraamusalan ja miksei myös etsivän nuorisotyön asiakkaille. NäytönPaikka-palvelu on tehty myös englanniksi, joten se soveltuu myös heille, joilla suomen kieli ei ole vahva.

En ole ihan jäävi mainostamaan NäytönPaikkaa. Olen nimittäin tämän vuoden ajan NäytönPaikka-palvelun ohjausryhmässä ja innolla mukana kehittämässä ja markkinoimassa palvelua. Nyt palvelussa on jo noin 7 000 kirjautunutta käyttäjää. Lisää käyttäjiä voi tulla mukaan.


NäytönPaikka toimii myös englanniksi. www.naytonpaikka.fi

JK
juha.kesanen(at)selede.fi
Facebook/Palveluksessanne
Twitter @JuhaKe
www.selede.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti