torstai 11. helmikuuta 2016

Unelmia ja realiteetteja

Unelmoitko hyvästä palvelusta ja haluaisitko tuottaa sellaista?

Olen lueskellut filosofi Frank Martelan Valonööri-kirjaa (2015 Gummerus). Kirjassa on paljon käytännön vinkkejä hyvästä elämästä ja oppimisesta. Yksi hyvä vinkki koskee unelmia, unelmointia ja unelmien seuraamista. Unelmien toteuttamisen esteenä on se, että pelko ohjaa elämää. 

Miten pitäisi toimia? Martela kirjoittaa, että on kahdenlaisia ihmisiä. Toiset lähtevät seuraamaan unelmiaan aivan liian sokeasti ja toiset eivät osaa enää unelmoida. Ensimmäisiä pitäisi tukea ja neuvoa ottamaan huomioon elämän realiteetit ja reunaehdot kun taas jälkimmäisiä tulisi kannustaa taas unelmoimaan.

Oikea järjestys on Martelan mukaan se, että ensin pitää antaa itselleen tilaa unelmoida vapaasti ja sen jälkeen katsotaan vasta reunaehtoja ja realiteetteja. "Tietoisuus realiteeteista on eri asia kuin pelon ohjaama elämä (s. 212)."

Eipä sitten muuta kuin unelmoimaan hyvistä palveluista realiteetteja unohtamatta!

Tää tekis tällaisen palvelun.


JK
juha.kesanen@selede.fi

2 kommenttia:

  1. Moi Juha ja kiitos ajatuksia herättävästä postauksesta! Se varmaan jäi jonnekin alitajunaani kytemään ja inspiroi tähän postaukseen: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/uraaidin_ruuhkavuodet/onko_perheellisen_mahdollista_toteuttaa_unelmiaan
    Olisi kiva, jos ehtisit käydä kommentoimassa?

    VastaaPoista
  2. Moi Uraäiti :-) - pitää käydä kommentoimassa.

    VastaaPoista