tiistai 19. kesäkuuta 2018

Aurinko paistaa sukujuhlissa

Aion jatkossa mennä kaikkiin sukujuhliin mihin vain kutsutaan. Kesäloma on hyvää aikaa käydä sukuloimassa ja sukujuhlissa.

Suku kertoo paljon siitä, kuka olen ja mistä tulen. Vanhoilta sukulaisilta kuulee juttuja suvun vaiheista. Monelle vanhemmalle sukulaiselle vierailu voi olla, jos ei nyt kesän, niin ainakin viikon kohokohta. Eikä sitä tarvitse jäädä sukuloidessa asumaan eikä väkisin tuppautua, mutta pienikin visiitti voi ilahduttaa paljon.

Sukulaisten luona käyminen kertoo myös omille lapsille heidän juuristaan, sukupolvien ketjusta ja suvun jutuista ja paikoista. Serkkujen kanssa voi ihmetellä yhteisiä juuria ja muistella lapsuuden mummola- ja sukulaiskokemuksia.

Erilaiset suvun juhlat, kuten häät, ristiäiset/nimiäiset ja hautajaiset tuovat sukulaiset luontevasti yhteen. Häät ovat tärkeät myös suvulle ja ystäväpiirille, vaikka hääparin päivästä onkin kyse. Ja vaikka hääpari ei pelkästään itsensä takia halua juhlia pitää, voi tämä sukulaisnäkökulma olla yksi kannuste pitää juhlat.

Jos ei kyse ole kovin riitaisasta suvusta, yhteiset juhlat lähentävät ja lujittavat sukulaissuhteita. Läheiset sukulaiset voivat lohduttaa myös läheisensä menettäneitä. He kantavat mukanaan muistoja vainajasta.

Ei kun sitten vaan sukuloimaan ja sukujuhliin. Hyvää kesää kaikille lukijoilleni! Palataan asiaan lomien jälkeen.
 

Suku kertoo kuka olen ja mistä tulen.

JK

juha.kesanen(at)selede.fi
Facebook/Palveluksessanne
Twitter @JuhaKe
www.selede.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti