lauantai 22. heinäkuuta 2017

Polttaa pikitie miestä

Lasten kanssa liikkuessa tulee ympäristöä katsottua vähän eri silmin. Hiljattain meidän piti jäädä pitkäksi aikaa katsomaan, kuinka Lemminkäisen asfalttityöporukka päällysti lähikadulla jalkakäytävää. Selvähän se on, että asfaltointi on jonkun tekemää palvelua ja tässä tapauksessa pörssiyhtiö Lemminkäinen oli asialla.

Kun seurasimme asfaltin valmistumista tihkusateessa, kiinnitin huomioni työporukan työskentelyyn. Siitä huomasi, että kyseessä oli ammattimiehet. Jokainen näytti tietävän oman hommansa. Kuka käytti asfalttikonetta, kuka ajoi jyrällä, kuka huolehti, että jälki on siistiä ja pari kaveria heilui lapioiden kanssa. En nyt ollut ihan varma, kuka oli porukan vetäjä, eikä sillä kai olekaan niin väliä, koska homma eteni.

Kiinnitin huomiota myös työporukan työskentelyhenkeen. Aina välillä näytti siltä, että joku juttu tai ele oli sellainen, että se sai yhden tai useamman suun hymyyn. On varmaa, että tuollaisissa hommissa pitää olla joukkuepelaaja. Pienen yhteisen huumorin avulla asfaltti valmistuu kepeämmin.

Asfalttiporukka työssä.

JK
juha.kesanen(at)selede.fi
Facebook/Palveluksessanne
Twitter @Juhake
www.selede.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti