tiistai 25. huhtikuuta 2017

Renkaiden vaihto käy sutjakasti miesmaassa

Olen jokusen vuoden vaihdattanut auton renkaat ja jättänyt samalla renkaat säilytykseen samaan paikkaan eli Tattarisuon RengasHotelliin. Tattarisuota voi hyvinkin kutsua varsinaiseksi miesmaaksi, on siellä sen verran erilaisiin koneisiin ym. värkkeihin liittyvää toimintaa.

Renkaiden vaihdon varaaminen käy näppärästi ja yksinkertaisesti netin kautta. Ajankin sain ainakin tässä vaiheessa kevättä nopeasti. Tänä aamuna varasin renkaiden vaihtovuoron kello 16 - 16:20 väliseksi ajaksi. Paikalle pääsin noin kello 15:50. Kävin sisällä maksamassa ja jäin, miten sen nyt sanoisi, aika pelkistetysti sisustetun odotushuoneen vaalealle nahkasohvalle istumaan.

Annoin autonavaimet tiskillä olleelle työntekijälle. Valitsin pöydällä olevista autolehdistä yhden ja luin siitä yhden autoesittelyn. Säikähdin, kun tiskillä ollut työntekijä sanoi hieman suomea murtaen, että auto on valmis. Istuin taas hallista ulos ajetussa autossa. Auton kello näytti 15:59 ja ajoin pihasta pois.

Meneehän siinä kaksi kertaa vuodessa 90 euroa, mutta väitän, että omalla kohdallani itse omin kätösin tehtynä renkaanvaihto tarkoittaa kaiken kaikkiaan parin tunnin hikistä hommaa. Ja kun renkaat jättää samalla säilytykseen, säästyy verkkokellarista säilytystilaa muille tavaroille.

Mitä sanoisin palvelukokemuksesta? Paljon tässä palveluprosessissa ei sanoja, puhumattakaan kohteliaisuuksista, vaihdeta. Pääasia on, että renkaiden vaihdon varaaminen käy helposti, renkaat saa nopsaan vaihdettua eivätkä ne tipu matkalle ja niille löytyy hyvä säilytyspaikka. Tattarisuo miesmaailmana on aina itsessään kiehtova etnografinen tutkimusmatka, joka nostattaa palvelukokemusta.

Nähdään taas syksyllä, lausahdukseni sai tiskillä olleen työntekijän kasvoille hymyn häivähdyksen. Silloin laitetaan talvirenkaat takaisin. Nautitaan välissä keväästä ja kesästä.

Renkaiden vaihto ja säilytys käy täällä näppärästi.


JK
juha.kesanen(at)selede.fi
Facebook/Palveluksessanne
Twitter @JuhaKe
www.selede.fi

9 kommenttia:

  1. Näppärältä kuulostaa! Samaa mieltä että tärkeää on että homma hoituu vain nopeasti ja luotettavasti. Mietin että onnistuukohan näissä paikoissa myös esimerkiksi mönkijään BKT-renkaiden vaihto.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista. Enpä osaa sanoa mönkkärin renkaista.

      Poista
  2. Ihan uusi tuttavuus tällainen rengashotelli konsepti. Täytyykin pistää harkintaan kun kohta on taas renkaan vaihto ajankohtaista. Ei siinä kyllä kauaa nokka tuhissut jos koko hommassa meni vain 9 minuuttia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista.juu vauhdilla kävi. Keväällä ei tarvinnut nousta edes autosta kun renkaat vaihdettiin...koronan takia tämä käytäntö.

      Poista
  3. Mielenkiintoista. En tiennyt, että tällaisia rengashotelleja on olemassa missä renkaanvaihto ja säilytys onnistuu. Vaihdoin itse kesärenkaat täällä Lahdessa ja jälleen oli miettimisen paikka, että missä voin säilöä renkaat kun ei tilaa löydy kerrostalossa asuvalle. Täytyy kysyä paikallisilta rengasliikkeiltä jos tällainen palvelu löytyisi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista. Kyllä varmaankin Lahdesta löytyy ko. palveluja esim. juuri rengasliikkeistä.

      Poista
  4. Meidän autoon pitäisi uudet renkaat hankkia. Kesärenkaat ovat ensimmäisenä ostolistalla. Tämä talvi menee vielä nykyisillä nastoilla, niitä kun on vielä jonkin verran jäljellä. Saa joku ammattilainen ne myös sitten vaihtaa, minulta kun ei välineitä löydy. https://rengasset.fi/palvelut/renkaat

    VastaaPoista
  5. Tärkeää minulle on, että hommat hoituvat sutjakasti. Pitäisikin taas käydä vaihtamassa renkaat. Kesärenkaiden aika, vihdoin. On sitä odotettukin! Täytyy varata aika nopeasti, nyt kun on sesonki.

    VastaaPoista