maanantai 13. maaliskuuta 2017

Lamauttavaa vai kannustavaa perintää?

Tämän päivän (13.3.2017) Kauppalehdessä oli OK Perintä -yrityksen toimitusjohtaja Petter Lingonbladin haastattelu.

Petter kuvasi, kuinka asiakas saattaa suhtautua ikäviä ja hävettäviä tunteita herättävään perintäkirjeeseen: perintäkirje lentää avaamattomana roskakoriin, vaikka kirjeen saaneen olisi tärkeää pystyä toimimaan tai hakemaan apua tilanteeseensa.

Lehtijutun mukaan OK Perintä on kehittänyt perintätoimintaa asiakaslähtöisempään ja kannustavampaan suuntaan. Lähestymiskanaviksi on kirjeiden lisäksi otettu puhelinsoitot ja chattikin. Lehtijutun mukaan yhtiö toimii sosiaalisessa mediassakin.

Kaikki mikä kannustaa selvittämään mahdollisimman nopeasti sotkuun menneitä raha-asioita, helpottaa varmasti kirjeen saaneen tilannetta. Vaikka tilanne on hankala, ei se ole elämän loppu. Tämä asenteen avulla on OK Perintä tehnyt myös hyvää perintätulosta eli saanut perittyä velkoja paremmin.

Perintäkirjeen saaneet eivät ole yksin häpeänsä kanssa, vaikka siltä saattaa tuntua. Lehtijutun mukaan Suomessa lähetetään vuodessa pari miljoonaa perintäkirjettä.

Minusta tämä OK Perinnän palvelutyyli vaikuttaa hyvältä, jos yritys oikeasti toimii puheidensa mukaan eli on valmis kannustamaan perintäasiakasta parempaan tulevaisuuteen.

Perintätoiminta ei varmasti ole ainoa toimiala, jossa on mahdollisuuksia miettiä sitä, mikä on asiakaskokemuksen suhde asiakkaan toimintakykyyn. Esimerkiksi kokemukseen siitä, että asiakas voi selvitä omien tekojensa avulla paremmin haasteista tai vaikeuksista.


Voisiko perintätoimiston soitto ollakin voimauttava ja kannustava? Ei hätää, tästä selvitään. Pexels-photo.

JK
juha.kesanen(at)selede.fi
Facebook/Palveluksessanne
Twitter @JuhaKe
www.selede.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti