keskiviikko 27. tammikuuta 2016

Rentona kuin Usain Bolt

Aloitin muutama viikko sitten aikuisten yleisurheilukoulun Viipurin Urheilijoissa. Nyt takana on kolmet treenit ja tarkoituksena on harrastaa muun liikunnan ohella kerran viikossa yleisurheilua.

Minulla ei ole juuri aiempaa yleisurheilukokemusta, mutta olin aiemmin PT Movementin nopeuskoulussa. Siitä jäi sellainen kovan juoksun kipinä, että nyt päätin lähteä ihan urheiluseuraan. Varsinkin kun omalla lapsellakin on samassa paikassa ja samaan aikaan omat yleisurheiluharjoitukset.

Viipurin Urheilijoilta oli nimittäin hyvä idea käynnistää aikuisten harjoitukset samaan aikaan kun lapsilla on omat harjoitukset. Ainakin osa kentän laidalla istuvista vanhemmista lähti mukaan. Meitä on yhteensä noin parikymmentä. Osa harjoittelee tiistaisin, osa lauantaisin ja osa kumpanakin päivänä.

Tähän mennessä olemme harjoitelleet mm. juoksun koordinaatiota, kestävyysjuoksua, pituushyppyä ja pikajuoksua. Olen tykännyt ja muutkin osallistujat ovat vaikuttaneet innostuneilta ja iloisilta. Viime lauantaista jalat ovat vieläkin kipeinä, mutta hyvällä tavalla. Ja tiedät kai, että pikajuoksun lähdössä pitää olla yhtä rento kuin Usain Bolt.

Valmentaja on ollut hyvä ja pätevä ammattilainen. Hän ottaa kaikki huomioon ja kannustaa menemään omalla vauhdilla. Aina tehdään hyvät lämmittelyt ja ohjeet ovat selkeitä ja havainnollisia. Yhdellä kerralla meillä oli sijainen ja hänkin oli erittäin hyvä.

Harjoitukset pidetään Liikuntamyllyssä. Myllypurossa sijaitseva Helsingin kaupungin Liikuntamylly on aivan huippu paikka. Vanha teollisuusrakennus tuottaa nyt liikunnan iloa ja riemua nuoremmille ja vanhemmille. Liikuntamyllyn pelikentät, 200 metrin juoksurata, yleisurheilualue, kunto- ja painonnostosali, painisalit jne.  ansaitsisivat oman blogitekstin. Suosittelen käyntiä.

Uutta vauhtia kengille aikuisten yleisurheilukoulussa.


JK
juha.kesanen@selede.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti