lauantai 16. tammikuuta 2021

Isot toimintatapojen muutokset vaativat ponnistelua

Helsingin Sanomien yhdessä mainosliitteessä Brave Alliancen työntekijät korostivat niin sanottujen pehmeiden asioiden tärkeyttä, kun halutaan tehdä isoja toimintapojen muutoksia. Heidän mukaansa käytännön toimintatapojen, ajattelun ja asenteiden, muuttaminen on haastavaa. Se vaatii holistista otetta ja pitkäjänteistä työtä.

Edellinen holistisuuden ja pitkäjänteisyyden vaade varmasti pätee niin isojen organisaatioiden toimintatapojen muutoksiin kuin ihan yksittäisen ihmisen omaa elämää koskeviin muutoksiin. Tällöin ei myöskään pienille pintapuolen haparoinneille tai virheille kannata antaa liikaa painoarvoa eikä pienistä voitoista tai onnistumisista kannata ajatella, että tämähän kulkee jatkossakin kuin tanssi. Toki onnistumisia kannattaa panna merkille, juhliakin ja niitä kannattaa miettiä varsinkin silloin kun jokin asia sujuu huonommin.


 JK

S-posti: juha.kesanen(at)selede.fi 

Facebook / Palveluksessanne

Twitter @JuhaKe

www.selede.fi

4 kommenttia:

  1. Työympäristössä ja tavoissa on kyllä tapahtunut viime vuosikymmeninä paljon muutosta. Itseäni kiinnostaa erityisesti erilaiset johtamismallit, kuten vaikkapa valmentava johtaminen. Kaikenlaiset muutokset varmasti jollakin tavoin vaatii pitkäjänteistä työtä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista. Valmentava johtaminen on kyllä mielenkiintoista kiireisessä työelämässä. Valmennukselle ja ylipäänsä ajattelulle pitäisi löytää aikaa.

      Poista
  2. Kiitos tästä kirjoituksesta. Itse olen usein miettinyt, että työpaikalle tulee aina joka päivä työntekijöitä kenellä päivät ja tunteet vaihtelevat odotetusti koska olemme ihmisiä kaikki. Tämä asettaa haasteita myös projektinhallintaan liittyen, mihin mielestäni sopii tuo ajatus holistisesta lähestymisestä. Eilinen lähestymistapa kollegalle ei välttämättä toimi tänään kun projektia yrittää vetää kohti maalia. Työn lisäksi haasteena on siis sosiaaliset taidot.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommmentista. Ehkä luottamus projektissa auttaa parhaiten siinä että päästään maaliin. Jos ei ole luottamusta projektista tulee väkisin vääntämistä ja asioiden eteenpäin vieminen on takkuista ja käy voimille.

      Poista