perjantai 30. elokuuta 2019

Riippumaton asiantuntija ohjausryhmään

Usein erilaisiin palvelukehityshankkeisiin ja muihin hankkeisiin perustetaan erillinen ohjausryhmä, jonka tehtävä on nimensä mukaan ohjata hanke tms. oikeaan suuntaan siten, että halutut tavoitteet ja hyödyt toteutuvat.

Mitä mutkikkaampi, tärkeämpi ja riskialttiimpi hanke on, sitä tärkeämpi on miettiä hankeryhmän lisäksi myös ohjausryhmän osaamista. Mahdollisten riskien ennakoimiseksi yksi idea voisi olla se, että ohjausryhmää vahvistetaan riippumattomalla asiantuntijalla, tarvittaessa vaikka oman organisaation ulkopuolelta. Tämäntyyppinen osaaja voi vahvistaa ohjausryhmän toimintaa ja tuoda tärkeitä näkökulmia esiin hankkeesta ja sen etenemisestä. Tällainen osaaja ohjausryhmässä voi hieman lisätä kustannuksia, mutta sekin maksaa, jos hanke epäonnistuu.


Ohjausryhmä auttaa hankkeen maaliin.

JK
S-posti: juha.kesanen(at)selede.fi
Facebook / Palveluksessanne
Twitter: @JuhaKe
www.selede.fi

2 kommenttia:

  1. Kiitos mielenkiintoisesta tekstistä. Itsekin olen osallistunut paljon erilaisiin hankkeisiin sekä projekteihin. Tuo riskien ennakoiminen on tärkeä pointti. Olen myös pohtinut pitäisikö hankkia projektitoiminnan sertifikaatti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sari kommentista. Varmasti projektiosaaminen on tärkeä taito ja siinä täytyy kyllä koko ajan kehittyä. Hyvä projektiosaaminen on myös riskienhallintaa.

      Poista