maanantai 26. kesäkuuta 2017

39 matkustajaa ja yksi kani

Lähdin juhannuksen viettoon bussilla ja mukanani oli yksi lapsistani. Kun elää hetkessä niin niinhän siinä kävi, etten ollut ostanut lippuja ajoissa. Ja kun sitten juhannusaaton aamuna yritin ostaa bussilippuja mobiilisti, ei se enää onnistunut. Ei auttanut muuta kuin lähteä Kampin terminaaliin jonottamaan bussiin.

Ensimmäinen bussi, joka oli Onnibussi, oli jo täynnä, eikä sinne mahtunut kyytiin. Seuraavan bussin lähtemiseen oli puoli tuntia aikaa. Kampin lipunmyyntipisteestäkään ei saanut enää ostaa lippuja ennakkoon, joten ei meidän auttanut kuin rynnätä äkkiä jonottamaan sen laiturin ovelle, josta seuraava bussi Porin suuntaan lähtisi. No ehdittiin toiseksi jonossa.

Hieman jännitti, että mahtuisimmeko tähänkään bussiin. Minulla kävi jo mielessä, viettääkö perhe juhannuksen kahdessa eri paikassa.

Sitten paikalle tuli kaksi Satakunnan liikenteen bussia. Huokaisin helpotuksesta. Kyllä me jompaan kumpaan mahduttaisiin.

Ennen kuin pääsimme bussiin, toinen kuskeista kertoi ystävällisesti matkustajille kuinka toimitaan. Matkan jouduttamiseksi kuskit olivat sopineet, että toinen pysähtyy matkan varrella toisilla paikkakunnilla ja toinen pysähtyy toisilla paikkakunnilla. Tämän ohjeistuksen jälkeen mekin säntäsimme meille sopivampaan bussiin.

Huh helpotusta. Pääsimme matkaan ja otimme matkaherkut esille. Lopullisesti tunnelman rentoutti ja juhannusfiiliksen toi kuljettajan matkan alussa kuuluttama ilmoitus. "Tervetuloa Satakunnan liikenteen bussiin. Meitä on kyydissä 39 matkustajaa ja yksi kani. Oikein hyvää matkaa ja juhannusaattoa kaikille."


Juhannuskyytiläiset: 39 matkustajaa ja yksi kani.


JK
juha.kesanen(at)selede.fi
Facebook/Palveluksessanne
Twitter @JuhaKe
www.selede.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti