Viherkattojen avulla myös kesällä voisi olla asuinalueilla hiljaisempaa. Ne ainakin voisivat hillitä äänien kaikumista. Samalla katot imisivät sadevesiä ja hillitsisivät ehkä pienimuotoisia tulvia - auttaisivat ns. hulevesiongelmassa.
Kesällä viherkatot voivat jäähdyttää taloja ja talvella lämmittää niitä. Edellisten lisäksi viherkatot suojaavat vesikattorakenteita. Nuo ovat suoraan jo rahanarvoisia hyötyjä taloyhtiöille. Viherkatot parantavat ilman laatua sitomalla haitallisia pienhiukkasia.
Viherkatot itsessään lisäävät ympäristön ekologista monimuotoisuutta ja ainakin minusta ne ovat kauniita.
Helsingin kaupunki haluaa olla edistämässä viherkattorakentamista. Viime vuonna valmistuneen viherkattolinjauksensa mukaan kaupunki haluaa profiloitua Suomessa viherkattorakentamisen edelläkävijänä. Hyvää tietoa viherkatoista löytyy myös Viides ulottuvuus - viherkatot osaksi kaupunkia -tutkimusryhmän internetsivuilta.
Nyt olisi tarvetta myös hyville yrityksille, jotka paketoisivat viherkattopalvelunsa siten, että viherkattojen suunnittelu, asennus ja huolto sujuisivat kätevästi. Näitäkin yrityksiä varmaan on, mutta minua markkinointi ei ole vielä tavoittanut.
Meidän taloyhtiössämme viherkatot sopisivat mainiosti ainakin roskakatosten päälle.
Voisikohan tuohon laittaa viherkaton? |
Parkkihallin katolla on jo viherkatto. |
juha.kesanen(at)selede.fi
Facebook/Palveluksessanne
Twitter/ @JuhaKe
www.selede.fi
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti