Joskus omat ideat voivat lopulta osoittautua todella hyviksi, vaikka niitä tehdessä hävettää. Tästä kannustava esimerkki on lempikirjassani Flow. Elämän virta. Tutkimuksia onnesta, siitä kun kaikki sujuu (2005, Mihaly Csikszentmihalyi). Kaksi suprajohtavuuden teorian kehittäjää eivät päästäneet ketään moneen vuoteen tutustumaan työhönsä, koska pelkäsivät kollegojensa nauravan heidän hulluilta vaikuttaville ajatuksilleen. Kumpikin heistä sai fysiikan Nobel-palkinnon vuonna 1987.
Rohkeasti ideoimaan! |
JK
juha.kesanen(at)selede.fi
Facebook /Palveluksessanne
Teitter @JuhaKe
www.selede.fi
Kyllä hyvä pointti, ei pidä liian myöhään tuoda tuotettaan esille. Kuten sanoit, pitää jopa vähän hävettää. Aina tuotetta voi kehittää eteenpäin, varsinkin käyttökokemuksien perusteella.
VastaaPoistaKiitos kommentista. ...ehkä just tuo ajatus minkä tuot esiin eli aina tuotetta voi kehittää eteenpäin on se tärkein...jos tuote on sellainen että sitä kannattaa kehittää eli siitä on riittävästi hyötyä käyttäjille.
VastaaPoistaOikein osuvasti kirjoitettu. Tästä tuli mieleen Thomas Edisonin kommentti: "“I didn't fail 1,000 times. The light bulb was an invention with 1,000 steps.” - Eli tuotekehityksessä ns. epäonnistumisia ei pidä katsoa huonona asiana, vaan ne johtavat oikeaan suuntaan. Kun tuotekehityksessä on päästy riittävän pitkälle ja ensimmäise prototyypit on saatu valmiiksi, ehkä sitten on aika etsiä sopiva partneri ja kokoonpanopalvelut.
VastaaPoistaKiitos hyvästä kommentista.
VastaaPoista