lauantai 22. heinäkuuta 2017

Polttaa pikitie miestä

Lasten kanssa liikkuessa tulee ympäristöä katsottua vähän eri silmin. Hiljattain meidän piti jäädä pitkäksi aikaa katsomaan, kuinka Lemminkäisen asfalttityöporukka päällysti lähikadulla jalkakäytävää. Selvähän se on, että asfaltointi on jonkun tekemää palvelua ja tässä tapauksessa pörssiyhtiö Lemminkäinen oli asialla.

Kun seurasimme asfaltin valmistumista tihkusateessa, kiinnitin huomioni työporukan työskentelyyn. Siitä huomasi, että kyseessä oli ammattimiehet. Jokainen näytti tietävän oman hommansa. Kuka käytti asfalttikonetta, kuka ajoi jyrällä, kuka huolehti, että jälki on siistiä ja pari kaveria heilui lapioiden kanssa. En nyt ollut ihan varma, kuka oli porukan vetäjä, eikä sillä kai olekaan niin väliä, koska homma eteni.

Kiinnitin huomiota myös työporukan työskentelyhenkeen. Aina välillä näytti siltä, että joku juttu tai ele oli sellainen, että se sai yhden tai useamman suun hymyyn. On varmaa, että tuollaisissa hommissa pitää olla joukkuepelaaja. Pienen yhteisen huumorin avulla asfaltti valmistuu kepeämmin.

Asfalttiporukka työssä.

JK
juha.kesanen(at)selede.fi
Facebook/Palveluksessanne
Twitter @Juhake
www.selede.fi

3 kommenttia:

  1. Meilläkin asfaltoitiin kotitalon vieressä useampaankin otteeseen tänä kesänä. Nopeasti se työ eteni ja iloiselta näytti sekin työporukka. Paljon hommaa tuollaisessa projektissa, joten sujuu varmasti vikkelämmin kun jokainen osaa oman hommansa.

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentista. Osaavaa porukka ja iloista mieltä tarvitaan varmasti kaikissa muissakin hommissa. Tuli mieleen, että varsinkin vilkkaasti liikennöidyillä teillä on homman sujuttava tosiaankin nopeasti.

    VastaaPoista
  3. Hei, asfalttitöiden katseleminen on tuttua myös meille. Isot työkoneet ja asfaltin valmistumisen katseleminen kiehtoo lähes jokaista lasta. Lasten kanssa liikkuessa tulee tosiaan usein kiinnitettyä huomiota asioihin, joiden ohi muuten kävelisi omissa ajatuksissaan.
    https://www.asfalttivanaja.fi/

    VastaaPoista