sunnuntai 29. marraskuuta 2015

Paskamainen haaste

Onko sinulla ollut niin kova vessahätä, että lähin vessa on tuntunut olevan liian kaukana? Menikö paskat housuun?

Viime keskiviikkona (25.11.) Inhimillinen tekijä -ohjelmassa oli keskustelemassa kaksi rohkeaa nuorta aikuista, Teemu Ramstedt ja Anna Hakala. Teemu on Hifk:n ammattijääkiekkoilija, joka sairastaa suolistosairautta. Anna on kolmen lapsen äiti, jolla on Crohnin tauti. Lisäksi ohjelmassa oli aivan mahtava sisätautien erikoislääkäri Hannu Väänänen.

Sekä Teemun että Annan sairaudet liittyvät suolistoon ja suolen toimintaan ja nämä asiat ovat hyvin intiimejä. Crohn ja Colitis ry:n internet-sivuilla todetaan: "Sairauksien ikävimpiin oireisiin kuuluu toiminnallinen suoliston häiriötila, joka aiheuttaa lähes invalidisoivan, jatkuvan tarpeen käydä WC:ssä."

Teemu ja Anna eivät ole sairautensa kanssa yksin. Suomessa on lähes 45 000 ihmistä, jotka sairastavat tulehduksellista suolistosairautta (IBD).

Crohn ja Colitis ry on luonut jäsenilleen vessapassin. Yhdistys toivoo, että yritykset ja julkiset organisaatiot avaisivat vessansa, mikäli ovelle tulee ihminen, joka näyttää vessapassia.

Yhdistyksen internet-sivuilta voi myös tilata Meillä käy VESSAPASSI -tarran toimipaikan ikkunaan tai ovenpieleen. Tarra kertoo, että myös tätä erityisryhmää halutaan palvella hyvin.

Haastan Palveluksessanne-blogin, hyvän palvelun ja inhimillisen kohtaamisen nimissä suomalaiset organisaatiot avaamaan minkä tahansa vessansa nopeasti vessapassin esittäjälle. Nekin vessat, jotka on tarkoitettu vain henkilökunnalle.

Avaathan vessan. Kiitos.
JK
juha.kesanen@selede.fi
Facebook/Palveluksessanne
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti